Αρχοντικό Η Μισιρλού

Αρχοντικό Η Μισιρλού.

To Αρχοντικό «Η Μισιρλού» ήταν το πατρικό σπίτι της Αικατερίνης Δράκου και του Ηλία Τρισελιώτη, ο οποίος ήταν κατασκευαστής κόκκινων τούβλων. Τα χειροποίητα αυτά τούβλα χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα την εξωτερική τοιχοποιία της οικίας.

Στον πάνω όροφο της οικίας λειτουργούσε για χρόνια το γνωστό «καφενείο του Ηλία» το οποίο ήταν ξακουστό στην περιοχή για τους παραδοσιακούς λουκουμάδες του.

Η οικοδομή βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του Καλοπαναγιωτή και έχει πανοραμική θέα την κοιλάδα Μαραθάσας και τον Άγιο Ιωάννη το Λαμπαδιστή.  Ανακαινίστηκε το 2011 με βάση  τα πρότυπα του σχεδίου χορηγιών αγροτουρισμού του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για τις παραδοσιακές κατοικίες.

Τι περιλαμβάνει:
Αποτελείται από δύο αυτόνομα σπίτια των δύο υπνοδωματίων με τζάκι και ένα στούντιο. Διαθέτουν όλα  κλιματισμό για ζεστό και κρύο αέρα, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, καθιστικό σαλονιού και βεράντας, τηλεόραση LCD, DVD player, θερμαινόμενη κρεμάστρα για πετσέτες, στεγνωτήρα για μαλλιά, ψυγείο, φούρνο, κεραμική εστία, φρυγανιέρα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Υπάρχει επιλογή για Jacuzzi, για επιπρόσθετο κρεβάτι και για παρκοκρέβατο βρέφους. Προσφέρονται δωρεάν ξύλα για το τζάκι για την πρώτη χρήση.

Ειδικές τιμές σε 3ήμερα και 7ήμερα πακέτα διαμονής!

Διεύθυνση: Καλοπαναγιώτης, Λευκωσία
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στο: 70009131, +357-99571512 και +357-99432800
Ηλεκ. Διεύθυνση: imisirlou@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/imisirlou
 

Σχετικά Άρθρα


Λάρνακα - Το Σπίτι του Κοσμά

Το σπίτι του Κοσμά χτίστηκε το 1870 και ανακαινήσθηκε το 1998. Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Σκαρίνου μερικά μέτρα...


Πάφος - Το Παλάτι του Ξυλάρι

Στο κέντρο του χωριού Παναγιά στην Πάφο βρίσκεται το Παλάτι του Ξυλαρί. Ένα πραγματικό παλάτι κτισμένο από πέτρα...


Λάρνακα - Modus Vivendi

Ένας μοναδικός συνδυασμός παράδοσης και πολυτέλειας χαρακτηρίζει το Modus Vivendi.


Γεροσκήπου

Ο κατασκηνωτικός χώρος της Γεροσκήπου με την ονομασία "Ζήνων" βρίσκεται 3km ανατολικά απο το λιμανάκι της Πάφου, στην...