Μάντσεστερ: Διασκέδαση και Ποδόσφαιρο

ΤΑΞΙΔΙΑ / ΑΓΓΛΙΑ / Μάντσεστερ: Διασκέδαση και Ποδόσφαιρο

Το Μάντσεστερ είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο για δύο πράγματα, τη μουσική του και το ποδόσφαιρο. Κανένα από τα δύο δεν χρειάζεται συστάσεις. Στην πρώτη βιομηχανική πρωτεύουσα του κόσμου ένα είναι σίγουρο: ότι δεν θα βαρεθείτε.

Το Μάντσεστερ προσφέρεται για συναυλίες, εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, ψώνια, διασκέδαση και καλό φαγητό. Και για να μην ξεχνιόμαστε… μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και το ποδοσφαιρικό γήπεδο της πόλης, το οποίο λέγεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα της Αγγλίας.

Η πόλη που γέννησε τη θρυλική μουσική “σκηνή του Μάντσεστερ”, βρίσκοντας έτσι διέξοδο για τις πιο “γκρίζες” μέρες της, στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, έχει αφήσει οριστικά πίσω της τις δύσκολες εποχές.


Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια το Μάντσεστερ αναπτύσσεται και διασκεδάζει σα να προσπαθεί να αναπληρώσει το χρόνο που έχασε! Στο βόρειο μέρος της πόλης trendy bars και καταστήματα θα τραβήξουν την προσοχή σου, στην περιοχή Castlefield η πόλη διαμορφώνει και περηφανεύεται για την ταυτότητά της και στο Gay Village η gay κοινότητα είναι από τις πιο “loud” στην Ευρώπη.

Σίγουρα, σε αυτή την πόλη δύσκολα θα βαρεθείς! Το κέντρο του Μάντσεστερ θα το εξερευνήσεις καλύτερα με τα πόδια, αλλά αν δε σε ενθουσιάζει η ιδέα, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις το πολύ καλό δίκτυο αστικών συγκοινωνιών, που περιλαμβάνουν λεωφορεία, τρένα και τραμ.

Στο Μάντσεστερ υπάρχουν εγκαταστάσεις για τα δημοφιλέστερα αθλήματα, κυρίως για ποδόσφαιρο και badminton.

Το Affleck’s Palace είναι ένα νεανικό εμπορικό κέντρο με άποψη. Εκεί θα βρεις τα πιο hot ρούχα της πόλης. 

Επισκεφθείτε 

Το Urbis. Ο πλήρης τίτλος του ιδρύματος είναι “Urbis Manchester’s Centre for Urban Culture”, δηλαδή κέντρο αστικού πολιτισμού. Το Urbis εξερευνά τον αστικό πολιτισμό του σήμερα και του αύριο σε τέσσερις ορόφους που καλύπτονται από εκθέσεις με θέμα την πόλη.

Καθεδρικός Ναός. Ένας από τους πλέον εντυπωσιακούς ναούς της Μ.Βρετανίας.

University of Manchester.  Προέκυψε από την ενοποίηση των University of Manchester και UMIST. Το πανεπιστήμιο προσφέρει πολλά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και συμμετέχει σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Εκτός από το επίπεδο σπουδών, στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται και πως είναι στο Μάντσεστερ!

Η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς το Μάντσεστερ είναι μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου. Αν θελεις να αποφύγεις το συνωστισμό, καλύτερα να μην ταξιδέψεις Ιούλιο ή Αύγουστο.
 

Συγκρίνετε τιμές για ξενοδοχεία στο Μάντσεστερ:


Expedia.com        ExodosTravel     Venere.com

Hotels.com           Agoda.com       Hotelsclick.com
 

Σχετικά Άρθρα


Ιος: Το νησί του Οδυσσέα Ελύτη

Η Ίος ή Νιος είναι ένα νησί που κάθε καλοκαίρι ζει στους ρυθμούς της νεολαίας καθώς συγκεντρώνει όσους είναι -κι όσους...


Κουφονήσια: O Κρυμμένος Παράδεισ...

Πρόκειται για δυο νησάκια, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους, μόλις, 200 μέτρων.


Όσλο: Η χώρα των Βίκινγκς

Καλωσορίσατε στη χώρα των Βίκινγκς! Ένας παλαιός πολιτισμός, μια σύγχρονη ιστορία και ένας λαός που δείχνει πολύ θερμός...


Ρόδος: Tο Νησί των Ιπποτών

Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και...