5 προτάσεις για ένα όμορφο, χαλαρό Σαββατοκύριακο στη Λεμεσό!

BLOG / 5 προτάσεις για ένα όμορφο, χαλαρό Σαββατοκύριακο στη Λεμεσό!
Οι μέρες ανοίγουν, ο καιρός αρχίζει να φοράει τα ανοιξιάτικά του και όλο και περισσότεροι αρχίζουν να συσσωρεύονται στην κοσμοπολίτικη παραλιακή πόλη για να απολαύσουν το Σαββατοκύριακο με έναν διαφορετικό τρόπο.

Αν είσαι κι εσύ ανάμεσα σε αυτούς που θα κατευθυνθούν προς τη Λεμεσό αυτό το ΣουΚού, σου έχουμε 5 προτάσεις για να περάσεις όμορφα και χαλαρά το weekend σου! 


 

1. The Cookhouse
 
Ξεκινώντας το διήμερο, χρειάζεσαι σίγουρα καλό, μυρωδάτο καφέ και ένα γερό πρωινό ή ακόμα καλύτερα ένα γευστικότατο brunch.

Μια γωνίτσα στη Λεμεσό, και συγκεκριμένα στην οδό 
Γλάδστωνος σερβίρει αυτό ακριβώς που θες. Με αέρα ευρωπαϊκό, αλλά δίχως να χάνει την τοπικότητά της, σίγουρα θα γίνει από τα αγαπημένα σου στέκια αμέσως!
 
the-cookhouse-5.jpg

Ο λόγος για το κουκλίστικο Cookhouse, που σε προσκαλεί να εισέλθεις κι εσύ στον γευστικό του κόσμο! Αν δεν το έχεις ανακαλύψει ακόμα, το The brunch club, ένα brunch event που διοργανωνόταν τις Κυριακές σε διάφορα μαγαζιά και συμπεριελάμβανε ένα ολιστικό brunch μενού με υγιεινά αλλά και αμαρτωλά αμερικάνικα εδέσματα, απέκτησε πλέον το δικό του χώρο!

Εκεί θα σου σερβίρουν όλη την εβδομάδα από τις 07.30 μέχρι τις 19.30, πρόγευμα και γεύμα τύπου brunch. Ένα must have είναι το λιωμένο αβοκάντο πάνω σε rye bread και ομελέτα, ενώ ταυτόχρονα θα λατρέψεις τα αμερικανικά pancakes του με mascarpone, blueberries και maple syrup.

 
 
the-cookhouse-9.jpg

Για τις επιλογές του πρωινού και του brunch δεν ξέρω από που να αρχίσω, το μόνο βέβαιο είναι ότι όταν πας δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Το αβγό μαγειρεμένο όπως δεν το έχεις φανταστεί, φρέσκα αχνιστά bagels με απολαυστικές μαρμελάδες, Quiche Loren, φρέσκα  croissant και τόσα άλλα. 

Τηλέφωνο: 25353434, 99849513
Διεύθυνση: Γλάδστωνος 112, κατάστημα 5
Facebook: 
THE COOKHOUSE
Περισσότερα

 

2. Παγωταρία Gelato Mio

 
Αφού απολαύσεις το πρωινό σου και γεμίσεις μπαταρίες, κατευθύνσου για μια όμορφη ηλιόλουστη βόλτα για χώνεψη - και ανανέωση του insta story σου -  δίπλα στη θάλασσα στον μόλο Λεμεσού. Με αφορμή τον όμορφο καιρό που αρχίσει να θυμίζει καλοκαιράκι, απόλαυσε ένα γευστικό, σπιτικό παγωτό σε γεύσεις...εντελώς μοναδικές στο Gelato Mio, την παγωταρία που βρίσκεται στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού!
 
gelato-mio-2.jpg

Με πάνω από 30 πρωτότυπες και απρόσμενες γεύσεις παγωτού, όπως μπακλαβάς, μπουρέκια αναρής, σουτζούκος, κανταΐφι, γαλακτομπούρεκο, μαχαλεπί με τριαντάφυλλο, γλυκό καρυδάκι, παστελάκι, κρέμα καραμελέ, λουκουμάδες, μπίρας Carlsberg, φαρίν λακτέ, μπισκότα morning coffee αλλά και καρπούζι με χαλούμι, το Gelato Mio σίγουρα θα σου προσφέρει και την πιο περίεργη γεύση που μπορεί να γεννήσει η φαντασία σου.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν σου προτείναμε να δοκιμάσεις παγωτό που θα θυμίσει τα παιδικά σου χρόνια; Κι όμως γίνεται, με παγωτό σε γεύσεις όπως ζαχαρούχου γάλακτος #βλάχας και γιαουρτιού #Junior !

 

gelato-mio-1.jpg

Δεν σου κάνουμε πλάκα, απλά σου φανερώνουμε ορισμένες από τις νέες γεύσεις που λανσάρει η αγαπημένη παγωταρία τη νέα καλοκαιρινή σεζόν!

Σπιτικό χειροποίητο παγωτό βγαλμένο από έναν άλλο κόσμο, αλλά και χειροποίητα χωνάκια με γεύση βανίλια και σοκολάτα υπόσχονται να σου μείνουν αξέχαστα.

Τηλέφωνο: 97777399
Διεύθυνση: Σπύρου Αραούζου 21Α, παλιό λιμάνι Λεμεσού.
Facebook: Gelato Mio At Limassol
3. Pier One Cafe Restobar

 
Αφού τελειώσει ο περίπατος και έρθει η ώρα για το μεσημεριανό, κατευθύνσου στο όμορφο υπερυψωμένο Pier One Cafe Restobar, σημείο αναφοράς στο παλιό λιμάνι Λεμεσού. Η μοναδική φαντασμαγορική θέα, από τη μία όλου του κόλπου της Λεωφόρου, και από την άλλη του λιμανιού, θα συνοδεύσει τέλεια το γεύμα σου.
 

pier-one-13.jpg

Η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση του μεγάλου υπερυψωμένου all day εστιατρίου που φέρει την υπογραφή του Έλληνα σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου, θυμίζουν πολυτελές yacht αραγμένο στην προβλήτα της Λεμεσού.

Ως ένας πραγματικά all day χώρος, τα μεσημέρια αλλά και τα βράδια δεν παύει να μας γεμίζει το στομάχι αλλά και το μάτι, με λαχταριστά σούσι, υψηλής δεξιοτεχνίας ορεκτικά και φρέσκα ζυμαρικά, σε ένα εξαίρετο fusion μενού με την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου. Στο μενού θα βρεις ακόμα φρέσκα φιλέτα ψαριών, κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, αλλά και χοιρινά με βατές γεύσεις και όλα σερβιρισμένα με την χαρακτηριστική προσεγμένη παρουσίαση του Pier One.
 
pier-one-3.jpg

Μια δοκιμή των υπέροχων super food σαλατών, αλλά και ενός σάντουιτς από ψωμί ψημένο σε πέτρα θα σε πείσει.

Πέρα από τα θεσπέσια εδέσματα, ο χώρος προσφέρει μια ευρεία γκάμα κρασιών από την ειδικά διαμορφωμένη κάβα του μαγαζιού. 


Τηλέφωνο: 25022375
Διεύθυνση: Παλιό Λιμάνι Λεμεσού
Facebook: Pier One
Περισσότερα


4. Oliver's Kitchen
 
Αφού τελειώσεις το γεύμα σου, μπορείς να κατευθυνθείς στο Oliver's Kitchen για ένα απολαυστικό, διαφορετικό επιδόρπιο με γεύση...Ουγγαρίας. 

Στην παλιά πόλη της Λεμεσού, δύο Ούγγροι σεφ που ζουν και εργάζονται μόνιμα στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και άνοιξαν ένα μικρό μαγαζάκι με γευστικές λιχουδιές.
 

olivers-kitchen-2.jpg

Το συγκεκριμένο μαγαζί υπήρχε ήδη με το όνομα Chimney Cake Cyprus και έφταχνε αποκλειστικά την παραδοσιακή λιχουδιά της Ουγγαρίας που μεταφράζεται στα ελληνικά ως κέικ καμινάδας και οι Ούγγροι αποκαλούν Kurtos Kalacs, ή Chimney Cake στα αγγλικά.
 
olivers-kitchen-4.jpg

Φυσικά, τα λαχταριστά κέικ καμινάδας εξακολουθούν να προσφέρονται και μάλιστα σε 7 διαφορετικές γεύσεις: κανέλα, σοκολάτα, καρύδα, μήλο και κανέλα, καρύδια, τυρί cheddar και με χαλλούμι.

Τηλέφωνο: 96403485
Διεύθυνση: Ελλάδος 10, Λεμεσός
Facebook: Oliver's Kitchen




5. Μαντάμ
 


Για φινάλε σου κράτησα θέση στην γοητευτική “Μαντάμ”, στην Πλατεία Ηρώων της Λεμεσού για χαλαρό ποτάκι στο ατμοσφαιρικό μπαράκι με αέρα Αθηναϊκό.

Το hot spot της συμπρωτεύουσας, αποτελεί δημιούργημα μιας παρέας φίλων με κοινό όραμα να φτιάξουν ένα χώρο που θα λειτουργεί από αργά το απόγευμα και θα προσφέρει αποκλειστικά και μόνο ποτό!

 

mantam-12.jpg

Αυτή η Μαντάμ τους, λοιπόν, σε περιμένει καθημερινά από τις 18:00 να πάρεις θέση σε ένα από τα λίγα τραπεζάκια που βρίσκονται τοποθετημένα έξω στην Πλατεία. Αν ωστόσο θες χουχούλιασμα στα ζεστά, θα μπεις εντός και θα καθίσεις σε ένα από τα stools που περιτριγυρίζουν το επιβλητικό, πελώριο, ξύλινο τραπέζι που δεσπόζει στη μέση του μαγαζιού, ή σε ένα από τα μικρά τραπεζάκια σκορπισμένα στο εσωτερικό!

Το προσεγμένο και ευφάνταστο decor θα αφήσει σίγουρα τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα, το ανοιχτόχρωμο ξύλο και με φωτισμό που εντυπωσιάζει, σου φτιάχνει ατμόσφαιρα αλλά και την διάθεση! Ακόμα, η μεγάλη μεταλλική κατασκευή που τοποθετήθηκε πίσω από το μπαρ με τα φυτά, ολοκληρώνει με μια green πινελιά τον χώρο.

Στο μπαρ θα βρεις βότκα, τζιν, ρούμι, κρασί σε μπουκάλι αλλά και σε ποτήρι καθώς και ποικίλα άλλα αλκοολούχα. Δοκίμασε κάποιο από τα signature cocktails με φρέσκα ή και εξωτικά φρούτα, και με τα διάφορα σιρόπια που φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σου από το ταλαντούχο προσωπικό!

 

mantam-11.jpg

Και μην ανησυχείς, αν πεινάσεις μπορείς να βρεις ορισμένα snacks, όπως φρέσκες τηγανητές πατάτες με επιλογή από διάφορα σος, hot dog και platters τυριών και αλλαντικών για να μην χρειαστεί να το κουνήσεις ρούπι από το stool σου.

Και αν αναρωτιέσαι για την μουσική, η Μαντάμ προσφέρει καλή ξένη μουσική από DJ, σε ένταση που προσφέρεται και για κουβεντούλα με την παρέα!


Τηλέφωνο: 25364218
Διεύθυνση: Ανδρέα Δρουσιώτη 24, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός.
Facebook: Μαντάμ
Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα


6 ιδιαίτερα μουσεία που πρέπει ν...

Eντοπίσαμε και συγκεντρώσαμε 6 μουσεία "κρυμμένα" σε πόλεις, χωριά και κοινότητες της Κύπρου, που αξίζει να επισκεφτείς...


5+1 πανέμορφα μοναστήρια που δεν...

Ψάχνεις μία καλή αφορμή για μίνι εξόρμηση σε πολύ όμορφα, κατανυχτικά μέρη του νησιού; Χρειάζεσαι επειγόντως χαλάρωση και...


Οι 5 καλύτερες παραλίες της Αμμο...

Όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει όλοι μας ψάχνουμε την τέλεια παραλία για να περάσουμε την μέρα μαυρίζοντας, πλατσουρίζοντας...


Ετοιμάζεις απόδραση με Αθηναϊκό ...

Το Euronews και ο συντάκτης του Άλεξ Κινγκ, αποθεώνουν την Ελληνική πρωτεύουσα με το απαράμιλλο στυλ που καταφέρνει να...