Ετοιμάζεις απόδραση με Αθηναϊκό αέρα; Δες όλα όσα πρέπει να κάνεις για να περάσεις super!

BLOG / Ετοιμάζεις απόδραση με Αθηναϊκό αέρα; Δες όλα όσα πρέπει να κάνεις για να περάσεις super!

Σχεδιάζεις απόδραση με αέρα Αθηναϊκό;

Εδώ σου έχω τα must μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς για να περάσεις super!

Δες όλα όσα πρέπει να κάνεις αφού επισκέπτεσαι την Αθήνα και έχεις τουλάχιστον 24 ώρες στη διάθεσή σου, όπως δηλώνει άλλωστε και το Euronews(!)

Η Αθήνα γνωρίζει την αποθέωση μέσα από τα λόγια του Άλεξ Κινγκ, συντάκτη του Euronews, ως μια πόλη με πλούσια ιστορία, η οποία όμως καταφέρνει να ενσωματώνει τέλεια έναν νεανικό και σύγχρονο τόνο.

Έτσι κι εγώ με τη σειρά μου, σου παραθέτω εδώ όλα εκείνα τα μαγαζιά, από καταστήματα ρούχων, μέχρι εστιατόρια και μπαρ αλλά και τα σύγχρονα πολιτιστικά ιδρύματα, που πρέπει να επισκεφθείς αν βρεθείς στην ελληνική πρωτεύουσα.


Από την τέχνη στη μόδα και τα τρόφιμα, η Αθήνα ζει μια πολιτιστική αναζωογόνηση που γρήγορα την έχει καταστήσει την πιο συναρπαστική πόλη της Ευρώπης αυτή τη στιγμή.

Η αρχαία πόλη, γεμάτη ιστορία. Η γενέτειρα της δημοκρατίας και λίκνο του δυτικού πολιτισμού, δεν παύει να συνδυάζει εξαιρετικά την νεότητα και την σύγχρονη νότα της εποχής. Πού αλλού θα μπορούσες άλλωστε να περπατήσεις ανάμεσα σε αρχαία από τα αρχαία ελληνικά χρόνια, τους Ρωμαίους και την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο δρόμο σου για δείπνο σε ένα εστιατόριο μοριακής γαστρονομίας με αστέρι Michelin;

Αφού ξυπνήσεις γεμάτος ενέργεια στην Ελληνική πρωτεύουσα, θα ξεκινήσεις τη μέρα σου με πρωινό στον τελευταίο όροφο του Electra Metropolis Hotel με θέα στην Ακρόπολη. Ένα ξενοδοχείο τολμηρό και εντυπωσιακό, αντιπροσωπευτικό κομμάτι της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που συμβολίζει τη μεταμόρφωση της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, από μιας πόλης ενδιάμεσου σταθμού των διακοπών στις παραλίες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, ως έναν ολοκληρωμένο προορισμό από μόνο του!

Απόλαυσε λοιπόν το πρωινό σου στον 10ο όροφο και, όντας σχεδόν στο ίδιο ύψος με την Ακρόπολη που στέκεται σαν φρουρός πάνω από την πόλη, απόλαυσε ταυτόχρονα και την μαγευτική θέα.

Έχοντας φορτίσει τις μπαταρίες με την απαιτούμενη ενέργεια ξεκίνα τη βόλτα σου στο κέντρο της Αθήνας. Στην οδό Νίκης, θα βρεις το Anamesa Concept Store. Ιδιοκτήτριά του δεν είναι άλλη από την στιλίστρια και παρουσιάστρια Αννούσα Μελά

 

Όπως μπορείς να φανταστείς, μιλάμε για μια μπουτίκ ιδιαίτερη, η οποία σε προσκαλεί να ανακαλύψεις μια λαμπρή νέα γενιά σχεδιαστών όπως τους Collectiva Noir και Love + Alicia.
Bonus Tip: Την ίδια ώρα μπορείς εκεί να απολαύσεις και τον χρωματιστό σου καπουτσίνο (wow!). 

Αφού πιείς και τον καφέ σου, είσαι πανέτοιμος για την ανάβαση στην Ακρόπολη, την αρχαία Ακρόπολη που κατοικήθηκε από την 4η χιλιετία π.Χ.

Εδώ θα βρεις υπολείμματα θρησκευτικών και πολιτικών κτιρίων, όπως ο ναός της Αθηνάς Νίκης και ο Παρθενώνας. Εκεί γίνονταν οι τελετές, οι γιορτές και  τα φεστιβάλ που αποτελούσαν βασικό στοιχείο της καθημερινής ζωής στην Αρχαία Αθήνα.

Στη συνέχεια, πάρε ένα αναζωογονητικό μεσημεριανό γεύμα με φρέσκα ψάρια και ρύζι στο Poké Hawaiian Sushi του σεφ (και ψαρά) Γιάννη Κανδυλίδη. 



Αν δεν καταφέρεις να ικανοποιήσεις την πείνα σου ακόμα, ρίξε μια ματιά στους γύρω δρόμους οι οποίοι έχουν γίνει η Μέκκα του street food, με μαγαζιά όπως το  Los Loros, arepas & empanadas, ή το Pink Flamingo, με τα υπέροχα bao buns.

 

Μετά από τα είδη ρουχισμού και την κουζίνα, ήρθε η ώρα για τον πολιτισμό.

Η μεγάλη λεωφόρος Συγγρού φιλοξενεί τρία από τα καλύτερα σύγχρονα ιδρύματα τέχνης της Αθήνας, όπως το ΕΜΣΤ, η Εθνική Σύγχρονη γκαλερί τέχνης και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο προσφέρει εξαιρετικές διεθνείς εκθέσεις όπως το Enter Afrofuturism.

Και φυσικά, φιλοξενεί το εκπληκτικά φιλόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που σχεδιάστηκε από τον Renzo Piano, και το οποίο αποτελεί το ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσεις τη δύση του ηλίου στη θάλασσα και την αθηναϊκή ριβιέρα. 

 

Ξέρω, θα μπορούσες να περάσεις όλη την ημέρα κάνοντας βόλτα στα αρχαία.

Αλλά, καθώς όλα φωτίζονται κινηματογραφικά τη νύχτα, μπορείς να περπατήσεις από τον ναό του Θησείου στην πλατεία στο Μοναστηράκι, στη Ρωμαϊκή Αγορά, το Τζαμί Φέτιγιε και τον Πύργο των Ανέμων. Θα νιώσεις σαν να ταξιδεύεις στο πέρασμα των αιώνων!

Έπειτα, επισκέψου το Nolan για ένα από τα πιο παιχνιδιάρικα, εφευρετικά και γευστικά γεύματα που μπορείς να βρεις στην πόλη!

Η μίνιμαλ διακόσμηση και τα απολαυστικά πιάτα, σύντηξη της ελληνικής και της ιαπωνικής κουζίνας, θα σου χαρίσουν σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία. 

 





































 

Αφού κάνεις τη βόλτα σου στους δρόμους γύρω από την Πλάκα, εξερεύνησε τον λαβύρινθο του Ψυρρή που θα σε ταξιδέψει στην οθωμανική εποχή. Νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας Αθηναίοι διασκεδάζουν καθημερινά στα ολοζώντανα μπαράκια της περιοχής. 

Μην παραλείψεις από την λίστα σου το The Clumsies, ένα από τα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ στον κόσμο!! Εκεί ετοιμάσου να μάθεις πώς η γεύση, η εφευρετικότητα και η αφήγηση συνδυάζονται αρμονικά σε ένα ποτήρι.

Μια ενδιαφέρουσα πινελιά είναι ότι κάθε κοκτέιλ είναι εμπνευσμένο από κάποια αρχαία ελληνική λέξη, όπως για παράδειγμα η «ευφορία».

Αν θέλεις να συνεχίσεις τη διασκέδασή σου, επέλεξε κάποιο από τα σοφιστικέ wine cocktail μπαρ της οδού Κολοκοτρώνη. 

Στην Αθήνα θα βρεις πάντα κάπου να διασκεδάσεις μέχρι πρωίας, και τότε θα μπορέσεις να δεις τον ήλιο να ανατέλλει από το λόφο του Φιλοπάππου έχοντας από τη μια τη θέα της Ακρόπολης και από την άλλη το Αιγαίο.

Και αν φοβάσαι ότι δεν θα καταφέρεις να μείνεις ξύπνιος μέχρι το πρωί μην ανησυχείς καθόλου.
Η Αθήνα είναι μια πόλη που πάντα επιστρέφει την ενέργεια που της δίνεις στο μέγιστο! 

Νίκης 24, Σύνταγμα

Τηλ: 21 0325 4930

Πετράκη 7, 10563 Αθήνα

Τηλ: 6937000078

Ξενοφώντος 14 και Νίκης, 10557 Αθήνα
Τηλ: 21 0324 3232

Σκούφου 2-4, 10557 Αθήνα
Τηλ: 21 0331 6177

Καλλιρόης και Φραντζή, Αθήνα

Τηλ: 21 1101 9000

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 117 45 Αθήνα
Τηλ: 210 900 5 800,

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Τηλ: 21 6809 1000

Πραξιτέλους 30

Τηλ:  210 3232682

Βουλής 31-33, Αθήνα
Τηλ: 21 0324 3545

Πηγή: iefimerida.gr


Σχετικά Άρθρα


Brunch is served! Τα 3+1 καλύτερ...

Είσαι φανατικός υποστηρικτής του Κυριακάτικου πρωινο-μεσημεριανού με την παρέα; Αν ναι, ανακάλυψε 3+1 σημεία στην πόλη...


Εντυπωσιακά γλυπτά που θα τραβήξ...

Πιο κάτω μπορείς να δεις μερικά τέτοιου είδους εξαιρετικά παραδείγματα, που σίγουρα θα σε κάνουν να τα κοιτάξεις δύο και...


Θέλεις επειγόντως διακοπές; Και ...

Όταν μας τραγουδούσε ο Κωστάκης ότι "Θέλει Επειγόντως Διακοπές", είχε απόλυτο δίκιο αφού οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια,...


7 παραλίες για να πας με τον τετ...

Παραλίες δηλαδή που μπορείτε να κολυμπήσετε και να χαρείτε το καλοκαίρι (και όχι μόνο) με τον σκύλο σας άφοβα και με τη...