Μουσείο Κλασικής Μοτοσυκλέτας

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΜΟΥΣΕΙΑ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ / Μουσείο Κλασικής Μοτοσυκλέτας

Το "μεράκι" του Αντρέα Νικολάου για τις μηχανές τον οδήγησε στο να δημιουργήσει αυτό το αξιόλογο μουσείο όπου ο καθένας μας που γυρίζει το βλέμμα προς τον ήχο μιας Harley οφείλει να το επισκεφθεί.

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει μηχανές από το 1914 από γνωστά εργοστάσια όπως AJS, MV AQUSTA, MATCHLESS, NORTON, BSA, TRIUMPH, ARIEL, BMW, JAMES, MOTO GUZZI, ROYAL ENFIELD κ.α. 

Ανάμεσα στις περισσότερες από 150 μοτοσυκλέτες που εκτίθενται στο Μουσείο βρίσκονται τρεις από τις μοτοσυκλέτες οι οποίες ανήκαν στην φρουρά του Μακαρίου και του δόθηκαν ως δώρο από τον πρόεδρο των Η.Π.Α Τζων Κέννετυ. Βρίσκεται η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε ο αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α.

Kάποια αξιόλογα κομμάτια που εκτίθενται στο μουσείο είναι τρεις (3) μηχανές της αστυνομίας οι οποίες συνόδευαν τον Αρχιεπίσκοπο  Μακάριο, η μηχανή του ήρωα της ΕΟΚΑ  Στυλιανού Λένα την οποία χρησιμοποιούσε για την μεταφορά όπλων και πυρομαχικών,  η μηχανή του πρώτου πρωταθλητή στην Κύπρο το 1970-1973 τουρκοκύπριου Ζεκί Ισα, στρατιωτικές μηχανές του 2ου παγκοσμίου πολέμου κ.α.

Ο επισκέπτης μέσα απο την περιήγηση του στο χώρο,  θα γνωρίσει την εξέλιξη της τεχνολογίας και την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου στον τομέα αυτό και απο το φωτογραφικό αρχείο που έχει γίνει , μπορεί να αναβιώσει τις παλαιές εποχές όπου ελληνοκύπριοι  και τουρκοκύπριοι ζούσαν μαζί ειρηνικά στο νησί με μοναδικό μέσο τη μοτοσικλέτα.

Στο μουσείο υπάρχει αίθουσα  προβολής και  φωτογραφίες απο τις  αρχές του αιώνα μέχρι σήμερα  καθώς  επίσης και κατάστημα δώρων και ανταλακτικών και μικρή καφετέρια.


Ώρες λειτουργίας: από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 09:00π.μ. - 01:00μ.μ και το απόγευμα 03:00 - 06:00 και το Σάββατο από τις 09:00 π.μ. - 01:00 μ.μ. 

Διεύθυνση: Γρανίκου 44, 1010 Παλαιά Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22680222, 99543215
Περίοδος Λειτουργίας: Ολόχρονα
Τιμή Εισόδου: 5 Ευρώ
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: cyclassicmotorcyclemuseum@cytanet.com.cy
Ιστοσελίδα: www.agrino.org/motormuseum

Σχετικά Άρθρα


Παναγία η Καρμιώτισσα

Η Παναγία η Καρμιώτισσα είναι ένα εγκαταλελειμένο μοναστήρι, που βρίσκεται βορειοδυτικά των Πολεμιδιών.


Πάρκο Δασούδι

Θα δροσιστείτε κάτω από τα πεύκα, τα κυπαρίσσια και τις λεύκες.


Παραλία Λαουρού

Με χρυσή άμμο και ένα σορό χρωματιστές ομπρέλλες σε συνδυασμό με το μπλε του ουρανού, δημιουργείται ένα αποτέλεσμα μαγικά...


Ιερά Μονή Τροοδίτισσας

Η Ιερά Μονή της Τροοδιτίσσας κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των Κυπριακών Μονών για την αξιοθαύμαστη φυσική ωραιότητα που...