Άγιος Γεώργιος (Kυκλικό) Μονοπάτι της Φύσης

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ / Άγιος Γεώργιος (Kυκλικό) Μονοπάτι της Φύσης
Ο εκδρομικός χώρος, ο υδατοφράκτης και το Περιβαλλοντολογικό Κέντρο στη συμβολή της Λεωφόρου Κερύνειας (Κηρυνείας) με τη Λεωφόρο Αθαλάσσας, θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον σ΄ αυτή τη διαδρομή.

Το πάρκο του Αγίου Γεωργίου είναι κομμάτι του Εθνικού Κρατικού Δάσου Αθαλάσσας έκτασης 900 περίπου εκταρίων.

Σε όλη την έκταση του Πάρκου και ειδικά γύρω και μέσα στην λίμνη θα συναντήσεις πολλά είδη ζωής που φιλοξενούνται όπως πουλιά, νυχτερίδες, πάπιες, ψάρια, χελώνες, ερπετά, γάτες, λαγοί, αλεπούδες,  σαύρες, σκάρνοι, αλλά και εκατοντάδες διαφορετικά είδη βλάστησης όπως πευκα, ευκάλυπτοι, ακακίες, κυπαρίσσια, σηιννιές κ.ά.

Στο πάρκο του μονοπατιού, θα βρεις πορείες ποδηλατόδρομου αν είσαι λάτρης του αθλήματος, παιδική χαρά και εκδρομικούς χώρους. Ζώντας σε μια χώρα η οποία, όπως γνωρίζεις, ταλαιπωρείται απο την ανομβρία, το Δάσος της Αθαλάσσας αποκτά ακόμα σημαντικότερο ρόλο.

Αυτός ο χώρος είναι σημείο αναφοράς για όλους εμάς που θέλουμε να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε, να παίξουμε και να γυμναστούμε ή απλά να γίνουμε για λίγο ένα με την φύση!

Ας απολάυσουμε και ας προστατευσουμε ταυτόχρονα όλοι μας αυτό τον μικρό παράδεισο.

Καλή σας περιδιάβαση!

Σημείο Εκκίνησης: Χώρος στάθμευσης φράγματος Αγίου Γεωργίου. Πρόσβαση από την κεντρική οδό Αγλατζιάς - Γερίου και τη Λεωφόρο Κηρυνείας, κοντά στη διασταύρωση με το δρόμο Αγλατζιάς - Γερίου.

Τέρμα: Υδατοφράκτης Αγίου Γεωργίου

Εκτιμώμενη Διάρκεια: 45 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Κατηγορία 1: Εύκολο μονοπάτι, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μορφολογίας εδάφους και ήπιες υψομετρικές διαφοροποιήσεις.

Μήκος Διαδρομής: 2 χιλιόμετρα

 

Σχετικά Άρθρα


Θεατρικό Μουσείο Κύπρου

Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου εγκαινιάστηκε το 2012 και στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.


Κακομάλλης

Πολλοί λένε ότι ο Κακομάλλης αποτελεί πνεύμονα ζωής της ευρύτερης περιοχής αλλά και την μεγάλη μας ελπίδα ως ένας...


Κομιτιτζή

Ο εκδρομικός χώρος Κομιτιτζή βρίσκεται σε υψόμετρο 620m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι χωριτηκότητας 420...


Ψηφιδωτά της Πάφου

Η Πάφος περιέχει σημαντικές κατοικίες με μωσαϊκά δάπεδα του 3ου αιώνα π.Χ.