Μοναστήρια της Κύπρου - 2

Θεωρείται ως η πιο μικρή από τις διαδρομές χωρίς όμως αυτό να δηλώνει ότι είναι μικρότερης αξίας. Στο Δάλι, η εκκλησία του Αγίου Δημητριανού αποτελείται από εξαιρετικές τοιχογραφίες του 1317 μ.Χ. Στον Άγιο Σωζόμενο, εκτός από μια εκκλησία που κτίστηκε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας υπάρχει και άλλη μία εκκλησία που είναι όμως ημιτελής και Φραγκοβυζαντινού ρυθμού αφιερωμένη στον Άγιο Μάμα.

Ξεκινώντας από την επαρχία Λευκωσίας με κατεύθυνση προς Κάτω Δευτερά, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει το ασκητήριο της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας και στη συνέχεια προχωρώντας προς το Πέρα Χωριό, να εξερευνήσει την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.

Μπορείτε να δείτε τα εξής Μνημεία: Ασκητήριο Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας, Κάτω Δευτερά – Εκκλησία Αγίων Αποστόλων, Πέρα Χωριό – Εκκλησία Αγίου Γεωργίου & εκκλησία Αγίου Δημητριανού, Δάλι – Εκκλησία Αγίου Μάμαντος & Σπήλαιο Ασκητήριο, Άγιος Σωζόμενος.

Σημείο Εκκίνησης της Διαδρομής: Ασκητήριο της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας, Κάτω Δευτερά
Τέρμα Διαδρομής: Εκκλησία Αγίου Μάμαντος & Σπήλαιο Ασκητήριο, Άγιος Σωζόμενος.
Συνολική Απόσταση: 44 χιλιόμετρα

Σχετικά Άρθρα


Μονοπάτι Πάρκο των Εθνών – Άγιος...

Μονοπάτι που σε περνά μέσα από το πάρκο της Αθαλάσσας και κατά μήκος του υδατοφράκτη Αθαλάσσας.


Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων "Φάτσ...

Στο μουσείο το οποίο είναι αρκετά πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα παρουσιάζονται πάνω απο 150 κέρινα ομοιώματα.


Παραλία Ποτάμι

Η παραλία Ποτάμι αποτελεί μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.


Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Αγλαν...

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αγλαντζιά ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει τη μοναδική εμπειρία να σταθεί σε απόσταση...