Κοιλάδα Διαρίζου Διαδρομή Κρασιού

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΦΟΥ / Διαδρομές του Κρασιού / Κοιλάδα Διαρίζου Διαδρομή Κρασιού
Η κοιλάδα Διαρίζου βρίσκεται στα δυτικά-νοτιοδυτικά του όρους Τροόδους και περιλαμβάνει αρκετούς τύπους βιότοπων σε μια μικρή περιοχή Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πολλά ενδημικά, προστατευόμενα ή άλλα σημαντικά είδη.

Μια εξαίσια διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Διαρίζου, μέσα σε πανέμορφο ανέπαφο πράσινο περιβάλλον, που γίνεται πιο όμορφο με τα γραφικά αμπέλια και το ελκυστικό σκηνικό.

Κατά μήκος της διαδρομής θα συναντήσουμε δυο επισκέψιμα οινοποιεία.

Η Κοιλάδα του Διαρίζου είναι η λιγότερο γνωστή περιοχή της Κύπρου που παράγει κρασί. Το υψόμετρο της, το χαμηλότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη που έχουν αμπέλια, και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των αμπελιών της είναι της τοπικής ποικιλίας Μαύρο την απομάκρυναν από το προσκήνιο της παραγωγής κρασιού.

Όπως και να έχει, με τη δημιουργία αρκετών μικρών οινοποιείων και με την εισαγωγή της μοντέρνας οινοκαλλιέργειας, η περιοχή του Διαρίζου μετατράπηκε σε ανταγωνιστική και πολλά υποσχόμενη περιοχή παραγωγής κρασιού. Εξερευνήστε την περιοχή και απολαύστε το θεαματικό ήπιο σκηνικό της, την αυθεντική φιλοξενία των ντόπιων και τις ευχάριστες απολαύσεις που προκύπτουν από το αναπτυσσόμενο εμπόριο κρασιού.

Σημείο Εκκίνησης της Διαδρομής: Αχέλεια
Τέρμα Διαδρομής: Αχέλεια

Σχετικά Άρθρα


Εκκλησία Παναγίας της Κυράς

Ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον παρεκκλήσι, μικρό, πετρόκτιστο, που μπορούμε εύκολα να πούμε πως βρίσκεται στους πρόποδες του...


Κακομάλλης

Πολλοί λένε ότι ο Κακομάλλης αποτελεί πνεύμονα ζωής της ευρύτερης περιοχής αλλά και την μεγάλη μας ελπίδα ως ένας...


Μουσείο Θέασης

Το Μουσείο Θέασης αποτελεί ένα πολυχώρο καλλιτεχνικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.


Παραλία Αρμονία

Το όνομά της, «Αρμονία» εξηγεί απόλυτα την διάθεση που έχει η συγκεκριμένη παραλία και την αίσθηση που σου αφήνει.