Λαόνα - Ακάμας Διαδρομή Κρασιού

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΦΟΥ / Διαδρομές του Κρασιού / Λαόνα - Ακάμας Διαδρομή Κρασιού
Η διαδρομή αυτή ακολουθεί προαιώνιους δρόμους στο βορειοδυτικό τμήμα της Κύπρου. Παρουσιάζει ένα μοναδικό ενδιαφέρον που δεν εξαντλείται μόνο στο κρασί. Εξερευνώντας την περιοχή ο οινόφιλος θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει εξαιρετικά κρασιά που θα συνδυάσει με τοπικές σπεσιαλιτέ.

Μεγαλειώδης περιοχή με δαντελωτές ακτές και παραδεισένια μικρά χωριά, μια περιοχή που βρίθει από πολιτισμό και πλούσια αμπέλια, με αγροτικά αλλά και μοντέρνα στοιχεία να υπάρχουν μαζί όμορφα.

Στο δυτικό άκρο του νησιού, χωριά όπως η Δρούσεια, η Ίνεια, ο Κάθηκας, οι Πάνω και οι Κάτω Αρόδες καλούν τον επισκέπτη στους διάσπαρτους αμπελώνες τους. Γνωρίστε το Ξυνιστέρι, μια ενδημική ποικιλία σταφυλιού που μεγαλώνει σε ένα κλίμα, που το απαλύνει το αεράκι της θάλασσας, προσφέροντας δροσερά αν και δυνατά κρασιά με φίνο άρωμα, που πιθανόν και να περιλαμβάνεταιι στα καλύτερα λευκά κρασιά που παράγονται στην Κύπρο. Αυτές και άλλες διαδρομές μας καλούν να δοκιμάσουμε το σπάνιο Μαραθεύτικο, μια από τις καλύτερες κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου.

Σημείο Εκκίνησης της Διαδρομής: Μεσόγη
Τέρμα Διαδρομής: Πόλις Χρυσοχούς

Σχετικά Άρθρα


Μουσείο Αγώνος 1955-59 - Παλαιχώ...

Κοντά στο ναό της Παναγίας της Χρυσοπαντάνασσας βρίσκεται σε ένα δρομάκι το αναστηλωμένο κρησφύγετο του ήρωα Γρηγόρη...


Μοναστήρια της Κύπρου - 2

Θεωρείται ως η πιο μικρή από τις διαδρομές χωρίς όμως αυτό να δηλώνει ότι είναι μικρότερης αξίας. Στο Δάλι, η εκκλησία του...


Μονοπάτι Άρτεμις

Το μονοπάτι περνά μέσα από δάσος με πεύκα.


Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων "Φάτσ...

Στο μουσείο το οποίο είναι αρκετά πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα παρουσιάζονται πάνω απο 150 κέρινα ομοιώματα.