Λαόνα - Ακάμας Διαδρομή Κρασιού

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΦΟΥ / Διαδρομές του Κρασιού / Λαόνα - Ακάμας Διαδρομή Κρασιού
Η διαδρομή αυτή ακολουθεί προαιώνιους δρόμους στο βορειοδυτικό τμήμα της Κύπρου. Παρουσιάζει ένα μοναδικό ενδιαφέρον που δεν εξαντλείται μόνο στο κρασί. Εξερευνώντας την περιοχή ο οινόφιλος θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει εξαιρετικά κρασιά που θα συνδυάσει με τοπικές σπεσιαλιτέ.

Μεγαλειώδης περιοχή με δαντελωτές ακτές και παραδεισένια μικρά χωριά, μια περιοχή που βρίθει από πολιτισμό και πλούσια αμπέλια, με αγροτικά αλλά και μοντέρνα στοιχεία να υπάρχουν μαζί όμορφα.

Στο δυτικό άκρο του νησιού, χωριά όπως η Δρούσεια, η Ίνεια, ο Κάθηκας, οι Πάνω και οι Κάτω Αρόδες καλούν τον επισκέπτη στους διάσπαρτους αμπελώνες τους. Γνωρίστε το Ξυνιστέρι, μια ενδημική ποικιλία σταφυλιού που μεγαλώνει σε ένα κλίμα, που το απαλύνει το αεράκι της θάλασσας, προσφέροντας δροσερά αν και δυνατά κρασιά με φίνο άρωμα, που πιθανόν και να περιλαμβάνεταιι στα καλύτερα λευκά κρασιά που παράγονται στην Κύπρο. Αυτές και άλλες διαδρομές μας καλούν να δοκιμάσουμε το σπάνιο Μαραθεύτικο, μια από τις καλύτερες κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου.

Σημείο Εκκίνησης της Διαδρομής: Μεσόγη
Τέρμα Διαδρομής: Πόλις Χρυσοχούς

Σχετικά Άρθρα


Παρεκκλήσι Άγιος Γεώργιος - Γερμ...

Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στο χωριό της Γερμασόγειας. Συγκεκριμένα βρίσκεται μόνο του στο ψηλότερο σημείο...


Παραλία Φοινικούδων

Το υποκοριστικό «Φοινικούδες» σημαίνει μικρές φοινικιές (που τώρα πια μεγάλωσαν κι έγιναν δέντρα) που φυτεύτηκαν το 1922. ...


Κακομάλλης

Πολλοί λένε ότι ο Κακομάλλης αποτελεί πνεύμονα ζωής της ευρύτερης περιοχής αλλά και την μεγάλη μας ελπίδα ως ένας...


Δημοτική Παραλία

Μαγική θέα με πολλούς φοίνικες που κάνει πολλούς να την για οικογενειακές βόλτες ή για βόλτες με το ποδήλατο.