Λαόνα - Ακάμας Διαδρομή Κρασιού

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΦΟΥ / Διαδρομές του Κρασιού / Λαόνα - Ακάμας Διαδρομή Κρασιού
Η διαδρομή αυτή ακολουθεί προαιώνιους δρόμους στο βορειοδυτικό τμήμα της Κύπρου. Παρουσιάζει ένα μοναδικό ενδιαφέρον που δεν εξαντλείται μόνο στο κρασί. Εξερευνώντας την περιοχή ο οινόφιλος θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει εξαιρετικά κρασιά που θα συνδυάσει με τοπικές σπεσιαλιτέ.

Μεγαλειώδης περιοχή με δαντελωτές ακτές και παραδεισένια μικρά χωριά, μια περιοχή που βρίθει από πολιτισμό και πλούσια αμπέλια, με αγροτικά αλλά και μοντέρνα στοιχεία να υπάρχουν μαζί όμορφα.

Στο δυτικό άκρο του νησιού, χωριά όπως η Δρούσεια, η Ίνεια, ο Κάθηκας, οι Πάνω και οι Κάτω Αρόδες καλούν τον επισκέπτη στους διάσπαρτους αμπελώνες τους. Γνωρίστε το Ξυνιστέρι, μια ενδημική ποικιλία σταφυλιού που μεγαλώνει σε ένα κλίμα, που το απαλύνει το αεράκι της θάλασσας, προσφέροντας δροσερά αν και δυνατά κρασιά με φίνο άρωμα, που πιθανόν και να περιλαμβάνεταιι στα καλύτερα λευκά κρασιά που παράγονται στην Κύπρο. Αυτές και άλλες διαδρομές μας καλούν να δοκιμάσουμε το σπάνιο Μαραθεύτικο, μια από τις καλύτερες κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου.

Σημείο Εκκίνησης της Διαδρομής: Μεσόγη
Τέρμα Διαδρομής: Πόλις Χρυσοχούς

Σχετικά Άρθρα


Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου

Η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου είναι κτισμένη στην παραλιακή ζώνη της πόλης της Λάρνακος και αποτελεί το λατρευτικό κέντρο...


Αρχαιολογικό Μουσείο Αρσινόης- Π...

Το Τοπικό Μουσείο Μαρίου-Αρσινόης βρίσκεται στην Πόλη της Χρυσοχούς, 40 περίπου χιλιόμετρα βορείως της Πάφου.


Ιερά Μονή Μαχαιρά

Η Ιερά Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά βρίσκεται κτισμένη στο Τροόδος κάτω από το βουνό του Μαχαιρά στα πόδια του οποίου...


Κοιλάδα Πάϊνγουντ Αθλητικό Μονοπ...

Γραφικές εικόνες προς τα γύρω χωριά Πεδουλάς, Μουτουλάς, Καλοπαναγιώτης και παραπέρα, προς τον Κόλπο της Μόρφου.