Στρίβοντας ανάμεσα στα στενά δρομάκια της παλιάς Έγκωμης σε μια γραφική πλατεία, παρουσιάζεται η γνωστή ταβέρνα Πλάκα. Οι καλομαγειρεμένοι και πεντανόστιμοι Κυπριακοί μεζέδες αποτελούν το κύριο γεύμα. 

Η ιστορία της ταβέρνας όπως λένε και οι ίδιοι ξεκινά από το 1969 στην καρδιά της Έγκωμης όπου ο Γιώργος “Γιώρκατσος” Φραγκεσκίδης μαζί με την γυναίκα του Έλλη έφτιαξαν ένα μικρό συμπαθητικό ταβερνάκι, το οποίο με την πάροδο και το πέρας του χρόνου εξελίχθηκε σε μια από τις πιο ξακουστές και αγαπημένες ταβέρνες της πρωτεύουσας.

Στην ταβέρνα σερβίρονται οι παραδοσιακοί μεζέδες, άλλα διαλεκτά πιάτα όπως για παράδειγμα παϊδάκια αρνίσια, κοτόπουλο και χοιρινό σουβλάκι, μερίδα σιεφταλιές, μιξ σουβλάκι με σιεφταλιά και, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οφτό κλέφτικο τα οποία συνοδεύονται με σαλάτα και πατάτες.

Η Πλάκα είναι ανοικτή από την Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο, η ώρα 19:00 το απόγευμα με 00:00 τα μεσάνυχτα ενώ την Κυριακή η ταβέρνα είναι κλειστή.

Τηλέφωνο: 22352898
Διεύθυνση:
 Πλατεία Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 6-8 Έγκωμη, Λευκωσία
Facebook: Plaka Tavern

Σχετικά Άρθρα


The Belfry

Ένας ολοκαίνουργιος, όμορφος χώρος δημιουργήθηκε μόλις πρόσφατα στην πόλη της Λάρνακας.


Ερμού 271 Το Δίχωρο

Ερμού 271 Το Δίχωρο είναι ενα χαρισματικό και ιδαίτερο καφέ-μπάρ στην οδό Ερμού στην παλιά Λευκωσία.


Ευωχία

Ένα εξαιρετικό εστιατόριο με γαστρονομικές νοστιμιές βγαλμένες απο την Κυπριακή, την Μεσογειακή καθώς και την Διεθνή...


Atelier

Οι συνεργάτες της Atelier είναι ενθουσιασμένοι που φέρνουν στη Λευκωσία μια νέα εμπειρία και μια ολοκαίνουργια προσέγγιση...