Θάσος

Στη Βόρεια Ελλάδα, απέναντι από τις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας, βρίσκεται το νησί της Θάσου. Το μήκος των ακτών της φτάνει τα 115 χλμ. και η επιφάνεια του εδάφους της απλώνεται σε 378,84 τετρ. χλμ. Η απόσταση που τη χωρίζει από την Καβάλα είναι 18 ναυτικά μίλια και 6 μίλια από την Κεραμωτή όπου και βρίσκεται και το ομώνυμο πορθμείο. Διοικητικά, η Θάσος υπάγεται στο Νομό της Καβάλας και είναι μια από τις επαρχίες του.

Τα πεύκα αγγίζουν τις ακροθαλασσιές, ομορφαίνουν τον τόπο, δροσίζουν με τον ίσκιο τους το καλοκαίρι και η ξυλεία τους αποτελεί ένα από τα κύρια εισοδήματα των Θασίων, όπως δε και η εξόρυξη μαρμάρου, ο τουρισμός, το λάδι, οι ελιές, το μέλι κ.ά. Ελιές, πεύκα, πλατάνια, έλατα, φλαμουριές, κέδρα, κρανιές και άλλα ήμερα και άγρια δένδρα καλύπτουν τους μικρούς κάμπους κι ανέρχονται θαρραλέα ως τις κορφές των βουνών. Δικαιολογημένα την ονομάζουν "η Θάσος το πράσινο νησί".

To νησί σε όλη του την έκταση έχει θαυμάσιες και πεντακάθαρες αμμουδιές, όπως τη Χρυσή Αμμουδιά στη Σκάλα Παναγιάς, η Χρυσή Ακτή στη Σκάλα Ποταμιάς, τα Κοίνυρα, ο Παράδεισος, η Θημωνιά, η Αλυκή που θεωρείται ως πισίνα του νησιού, η Ψιλή Άμμος, το Αστρίς, η Ακτή του Ποτού, το Πευκάρι, η Ακτή Λιμεναριων μέχρι την Τρυπητή, ο Ατσαπάς στην Σκάλα Μαριών, η Ακτή Καλλιράχης, η Ακτή Σωτήρας, η Ακτή Αλσυλλίου (Δασύλιο) στην Σκάλα Πρίνου, η Σκάλα Ραχωνίου, ο Παχύς, το Παπά Λιμάνι, η Γλυφάδα και στην πόλη της Θάσου η Ακτή Αγίου Βασιλείου και η πλαζ (συνοικισμού) στην ανατολική πλευρά της πόλης. Ακόμη το Νυστέρι και το Γλυκάδι (2-3 χλμ. από Λιμένα). Κάθε ακρογιάλι, έχει δικό του θαυμάσιο φυσικό σκηνικό.

Τα ήρεμα και καθαρά ακρογιάλια της Θάσου, προσφέρονται για θαλάσσιο σκι και σέρφινγκ και άλλα θαλάσσια σπορ. Επίσης, αποτελεί ιδανικό προορισμό για ψάρεμα καθώς η θάλασσα της Θάσου είναι γεμάτη από διάφορα είδη ψαριών, που είναι και σημάδι της καθαρότητας της.

Ακόμη και οι ερασιτέχνες ψαράδες δεν δυσκολεύονται να ψαρέψουν, με λίγη τύχη φυσικά, κέφαλους, συναγρίδες, ροφούς, λυθρίνια, αστακούς, μαρίδες, σαφρίδια, χταπόδια, κ.ά. Συχνά παρέες επισκεπτών, ενοικιάζουν βάρκες για ψάρεμα.

Σημαντική χαρακτηρίζεται η ανάπτυξη του περιπατητικού και ορειβατικού τουρισμού με την αξιοποίηση των παλιών μονοπατιών που συνδέουν τα διάφορα χωριά μεταξύ τους. Έτσι οι περιπατητές, θα έχουν την ευχαρίστηση να περπατήσουν σε δρόμους, που τους αγκαλιάζουν απαράμιλλης ομορφιάς τοπία και να χαρούν τα σπάνια φυσικά σκηνικά τους.

 

Συγκρίνετε τιμές για ξενοδοχεία στη Θάσο:


Expedia.com        ExodosTravel     Venere.com

Hotels.com           Agoda.com       Hotelsclick.com

Σχετικά Άρθρα


Τοσκάνη: Μοναδικό γεωφυσικό ανάγ...

Από πού ν' αρχίσεις να γράφεις για την Τοσκάνη; Και μόνο η σκέψη ότι θα βρεθείς εκεί σ' έχει απογειώσει. Αλλά θέλει μέρες....


Μαδρίτη: Αξιοθέατα εξαιρετικής ο...

Η Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας με 3,228,359 πληθυσμό. Είναι η τρίτη πιο δημοφιλής πόλη...


Χίος: Ένα νησί ιδιαίτερο

Είναι νησί ιδιαίτερο η Xίος. Oχι μόνον επειδή έχει όμορφες θάλασσες, αμμουδιές και φυσικές ομορφιές, αλλά γιατί εκεί...


Βενετία: Μια μοναδική εμπειρία

Το να ταξιδέψει κανείς για πρώτη φορά στη Βενετία είναι από μόνο του μια εκπληκτική εμπειρία, πόσο μάλιστα αν συνδυαστεί...