Διακοπές σε αγροτουριστικά καταλύματα της Κύπρου

BLOG / Διακοπές σε αγροτουριστικά καταλύματα της Κύπρου
Ανακάλυψε τα, αγάπησε τα, ζήσε τα! 

Ποιος είπε ότι η ύπαιθρος είναι ιδανική μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα; Και ποιος είπε ότι ο αγροτουρισμός δεν συνδυάζεται με τις λέξεις καλοκαίρι - διακοπές - ήλιος - μπάνια; Για εσένα λοιπόν που προτιμάς τη γοητεία της φύσης και την ηρεμία της υπαίθρου, και το να μείνεις σε ένα παραδοσιακό σπίτι στο χωριό σε δελεάζει, να σε ενημερώσω ότι ο αγροτουρισμός στην Κύπρο σού υπόσχεται υπέροχες και πολύ δροσερές καλοκαιρινές διακοπές!

Άλλωστε, τα περισσότερα αγροτουριστικά καταλύματα αποτελούνται από παραδοσιακά χωριάτικα σπίτια ανακαινισμένα και όλα με τις ανέσεις τους. Έχουν κήπο, όπου μπορείς να χαρείς απολαύσεις όπως φρέσκα λεμόνια και πορτοκάλια κατευθείαν από το δέντρο, ενώ πολλά διαθέτουν και πισίνα, για δροσερές βουτιές κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο της Κύπρου!

Τι λες για μια φανταστική διαμονή σε όμορφα χωριά της Κύπρου, μέσα σε παραδοσιακά σπίτια με μυρωδάτες αυλές, γραφικά δρομάκια και μοναδικά αξιοθέατα που όλα αποτελούν την πολύτιμη κληρονομιά μας;


lofou-stone-house-8.jpg
 
 
Lofou Traditional Stone House
Σε κεντρική τοποθεσία στο χωριό Λόφου, η πέτρινη, εξοχική κατοικία Lofou Traditional Stone House είναι ιδανική για μια απόδραση στην ύπαιθρο.

Τα δωμάτια περιλαμβάνουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ιδανικά τοποθετημένες σε μια παραδοσιακή αισθητική και διακόσμηση. Ανάμεσα σε άλλα, θα βρεις στο δωμάτιο κλιματισμό, οροφή με ξύλινα δοκάρια, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, τζάκι και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με φούρνο μικροκυμάτων και φούρνο.

Σε περίπτωση που θες να διοργανώσεις μια περιπετειώδη μονοήμερη εκδρομή στο Τρόοδος, μάθε ότι απέχει από την εξοχική κατοικία μόλις 3χλμ. 
 
K-H-G-Stone-Wood-Cottages-17.jpg

K.H.G Stone - Wood Cottages
Μόλις 200μ. από το κέντρο του χωριού Κάτω Πλάτρες, θα συναντήσεις το όμορφο πετρόκτιστο συγκρότημα K.H.G. Stone - Wood Cottages. Το συγκρότημα προσφέρει σπίτια με όλες τις ανέσεις στις πανέμορφες γραφικές Πλάτρες.

Στα σπιτάκια θα βρεις όλα τα απαραίτητα για να προετοιμάσεις τα γεύματά σου όπως και όποτε εσύ θελήσεις. Η θέα στο όρος Τρόοδος και τον κήπο που προσφέρει το μπαλκόνι των οικημάτων είναι απλά μοναδική. 

Είναι καλοκαιράκι! Χαλάρωσε στην εξωτερική πισίνα και διοργάνωσε με την παρέα σου τα πιο τρελά pool party αξιοποιώντας το μοντέρνο ξύλινο μπαρ! Εάν ενδιαφέρεσαι για να οργανώσεις καμιά μονοήμερη εκδρομή, μάθε ότι το χιονοδρομικό κέντρο Τροόδους βρίσκεται σε απόσταση 10χλμ., ενώ το γραφικό χωριό Όμοδος είναι 6,5χλμ. μακριά.


Garden-Kamara-House-6.jpg

Καμάρα / Garden Kamara House
Μέσα σε έναν καταπράσινο, όμορφο κήπο στο γραφικό χωριουδάκι του Κάτω Δρυ βρίσκεται από το 1915 το ανακαινισμένο παραδοσιακό σπίτι της Καμάρας. Διακοσμημένο με παραδοσιακά έπιπλα όπως ακριβώς και την παλιά εποχή, θα σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, στην Κύπρο του χθες.

Οι οικοδεσπότες εμπλουτίζουν τη διαμονή σου προσφέροντάς σου προμήθειες από διάφορα φρούτα και λαχανικά τα οποία καλλιεργούνται όλα στον κήπο του σπιτιού! Κατά την διαμονή σου εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να βοηθήσεις στην καλλιέργεια των φρούτων και λαχανικών, μια δραστηριότητα που ηρεμεί το πνεύμα και σε χαλαρώνει πλήρως ερχόμενος πιο κοντά με την φύση.

stratos-art-deco-16.jpg

Stratos ArtDeco House
Το Stratos ArtDeco House είναι τοποθετημένο στο κέντρο του χωριού Καλαβασός. Απόλαυσε το πρόγευμα ή το μεσημεριανό σου κάτω από τις αψίδες σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που θα σε μαγέψει. Αν πάλι προτιμάς πάρε το αγαπημένο σου βιβλίο, ανέβα πάνω στην βεράντα, και άραξε κάτω από το κλίμα για διάβασμα και πλήρη χαλάρωση.

Θα σου προκαλέσει εντύπωση η απαράμιλλη διατήρηση του αρχικού παραδοσιακού χαρακτήρα της κατοικίας τα τελευταία 300 έτη. Σε ένα συνδυασμό παλιού και μοντέρνου όμως, ξεπροβάλλει και μια ιδιωτική πισίνα, 300m από το σπίτι σε μια όμορφη περιοχή που την περιβάλλουν λόφοι, πράσινο και πολλά  λουλούδια. Αν πάλι προτιμάς την θάλασσα, θα βρεθείς στην αμμουδιά σε μόλις 4km.


Karydhia-Cottage-3.jpg

Εξοχικό Καρυδιά
Το εξοχικό Καρυδιά βρίσκεται στις Πάνω Αρόδες της επαρχίας Πάφου. Είναι μια κατοικία 150 ετών κτισμένο από όμορφη παραδοσιακή πέτρα, όπως αρμόζει άλλωστε σε ένα εξοχικό της Κυπριακής υπαίθρου.

Με το που εισέλθεις στον χώρο του εξοχικού, θα σε εντυπωσιάσει η αιωνόβια καρυδιά, η οποία άλλωστε υποστηρίζει και την ονομασία του συγκροτήματος! Εδώ θα απολαύσεις την ησυχία και γαλήνη της εξοχής, που τόσο έχεις ανάγκη για να ξεφύγεις από την ρουτίνα και την φασαρία της πόλης. Δροσίσου στην πισίνα του εξοχικού, κάνε ηλιοθεραπεία στην πετρόκτιστη αυλή και χαλάρωσε στην σκιά της όμορφης ξύλινης βεραντούλας πίνοντας το καφεδάκι σου.

Χαλάρωσε διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο κάτω από την καρυδιά ή επισκέψου το φαράγγι του Άβακα με τα πόδια, το ποδήλατο ή το αυτοκίνητο. Άλλη μια από τις πολλές δραστηριότητες που σου προσφέρει η περιοχή, είναι η εξόρμηση για να ανακαλύψεις την χερσόνησο του Ακάμα με την παρέα σου. Ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, το μόνο βέβαιο είναι πως η παραμονή σου στο εξοχικό Καρυδιά θα σου μείνει αξέχαστη!


Amarakos-Guest-House-15.jpg

Πανδοχείο Αμάρακος
Το πανδοχείο Αμάρακος βρίσκεται στην Κάτω Ακουρδάλια της επαρχίας Πάφου. Είναι ένα χαρακτηριστικό πανδοχείο της παλιάς εποχής, κτισμένο το μακρινό 1886 και πλέον πλήρως ανακαινισμένο. Φυσικά, η ανακαίνιση του κτιρίου δεν έχει επηρεάσει πουθενά την αρχική του παραδοσιακή μορφή, καθώς αυτή προσδίδει στο πανδοχείο ένα μοναδικό άρωμα εποχής.

Θα σε εντυπωσιάσει ευχάριστα ότι αρκετά από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο σπίτι, είναι χειροποίητα και η χρήση του εξακολουθεί να είναι η ίδια όπως παλιά.Το πανδοχείο αποτελείται από εφτά δωμάτια το καθένα με ένα μακρύ παραδοσιακό κρεβάτι, ιδανικό για μεγάλους χορταστικούς ύπνους στην ύπαιθρο.

Αν θες ένα διάλειμμα από την ξεκούραση και αναζητάς μια δημιουργική δραστηριότητα, ασχολήσου με το μάζεμα των φρούτων και μεγάλους περίπατους στη φύση και δεν πρόκειται να βαρεθείς λεπτό!
 
Vouni-Lodge-7.jpg

Vouni Lodge
Το Vouni Lodge βρίσκεται, όπως υποδεικνύει και η ονομασία της άλλωστε, στο χωριό Βουνί της επαρχίας Λεμεσού.

Άλλος ένας λόγος για να κατευθυνθείς προς το όμορφο γραφικό Βουνί είναι το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα παλαιότερα κρασοχώρια της Κύπρου και είναι διάσημο για το ποιοτικό κρασί του και τους αμπελώνες του! Κάνε την ηλιοθεραπεία σου ή απλά χαλάρωσε στις ξαπλώστρες της αυλής. Ακόμα, φέρε την παρέα και αξιοποίησε δωρεάν το μπάρμπεκιου που θα βρεις στον κήπο, για τρελό φαγοπότι!

Τέλος, κατά τη διαμονή σου κάνε τη βόλτα σου στο χωριό Βουνί, στα εμπορικά καταστήματα και ταβέρνες που θα σου σερβίρουν το φημισμένο τοπικό κρασί! 


Magdalous-House-10.jpg

Magdalous House
Το Magdalous House βρίσκεται στο γραφικό χωριό Άρσος της επαρχίας Λεμεσού και θα το συναντήσεις σε απόσταση 40 χλμ από Λεμεσό και 45 χλμ από Πάφο.

Είναι ιδανικός χώρος διαμονής, καθώς είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από Όμοδος, Πλάτρες και Τρόοδος, γεγονός που σου δίνει τη δυνατότητα ν πραγματοποιήσεις μοναδικές μονοήμερες εξορμήσεις με την παρέα ή την οικογένεια! 

Βγες για βόλτα και χάσου στα γραφικά στενάκια του Άρσους και δημιούργησε μοναδικές αναμνήσεις στο φιλόξενο χωριουδάκι. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια θα βρεις την κεντρική πλατεία του χωριού, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αποστόλου Φιλίππου, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, Ταβερνάκια, Καφετέριες,  Καφενεία, Φούρνος και Σουπερμάρκετ, έτοιμα να καλύψουν κάθε σου ανάγκη.


Για περισσότερες πληροφορίες και περισσότερα αγροτουριστικά καταλύματα δες εδώ.


Σχετικά Άρθρα


Καλοκαίρι στην Ευρώπη - 8 οικονο...

''Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν'' γι' αυτό καιρός είναι να ξεκινήσουμε την αναζήτηση των καλοκαιρινών...


Γραφικά χωριά της Κύπρου

Όπου και να επιλέξεις να πας για την απόδραση σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα χωριουδάκια αυτά δεν θα σε απογοητεύσουν!


2 Πανέμορφοι Κατασκηνωτικοί χώρο...

Όταν ακούς κατασκήνωση μήπως φαντάζεσαι μια καταπράσινη όαση χαμένη στο δάσος; Έναν απομονωμένο χώρο, μέσα στα δέντρα όπου...