5+1 σημεία για να απολαύσεις το καλύτερο παγωτό!

BLOG / 5+1 σημεία για να απολαύσεις το καλύτερο παγωτό!
Το παγωτό είναι ο αγαπημένος πειρασμός πολλών από εμάς. Ίσως γιατί ξυπνά παιδικές αναμνήσεις, ή απλά επειδή είναι μια δροσερή και γευστική απόλαυση σε πολλαπλές γεύσεις που καλύπτουν και τον πιο δύσκολο πελάτη!

Παραδοσιακό ιταλικό ή μήπως περίεργο και πρωτότυπο; Στις πιο κάτω παγωταρίες θα βρεις αυτό ακριβώς που απαιτεί ο ουρανίσκος σου για να ικανοποιηθεί!
 
gelatiamo.jpg


1) Άρωμα Ιταλίας σε χωνάκι στο Gellatiamo


Εδώ θα απολαύσεις αυθεντικό Ιταλικό παγωτό φτιαγμένο καθημερινά επί τόπου στο εργαστήρι του Gellatiamo, με αγνά υλικά και πρώτες ύλες κατευθείαν από την Ιταλία.

Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε γεύσεις όπως σοκολάτα με ινδοκάρυδο, Ferrero Rocher, σορμπέ σοκολάτας με πλούσια γεύση μοσχομυρισμένου κακάο, τιραμισού, μπανάνα με ακτινίδιο, καρπούζι, παγωτά με φρούτα εποχής και άλλα πολλά.

Αν είσαι σταθερός υποστηρικτής του κλασικού, μείνε στα παραδοσιακά όπως βανίλια, φουντούκι, σοκολάτα, κεράσι, pistachio, μόκα και στρατσιατέλα με κομματάκια σοκολάτας.

Όπως τα φίνα αρώματα βρίσκονται σε μικρά μπουκαλάκια έτσι και το Gellatiamo είναι μια μικρή παγωταρία, που κρύβει όμως την μεγαλύτερη καλοκαιρινή απόλαυση.

(22755055) Ονασαγόρου 51, Λευκωσία, Δ-Κ 10.30-01.30.
 
 
gellato-mio.jpg

2) Παγωτά με…άποψη στο Gelato Mio

Με 34 πρωτότυπες και…απρόσμενες γεύσεις παγωτού, όπως μπακλαβάς, μπουρέκια αναρής, σουτζούκος, κανταΐφι, γαλακτομπούρεκο, μαχαλεπί με τριαντάφυλλο, γλυκό καρυδάκι, παστελάκι, κρέμα καραμελέ, λουκουμάδες, μπίρας Carlsberg, φαρίν λακτέ, μπισκότα morning coffee αλλά και καρπούζι με χαλούμι, το Gelato Mio σίγουρα θα σου προσφέρει και την πιο περίεργη γεύση που μπορεί να γεννήσει η φαντασία σου.

Σπιτικό χειροποίητο παγωτό βγαλμένο από έναν άλλο κόσμο, αλλά και χειροποίητα χωνάκια με γεύση βανίλια και σοκολάτα υπόσχονται να σου μείνουν αξέχαστα.

(97777399) Σπύρου Αραούζου 21Α, παλιό λιμάνι Λεμεσού. Δ-Κ 08.00-02.00.

kalopeshas.jpg

3) Εκλεπτυσμένο παγωτό 'Kalopesas'

Ο patissier Μιχάλης Καλοπέσας έχει μελετήσει το παγωτό όσο κανείς και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

Τα παγωτά αυτά είναι τοποθετημένα ακόμα και σε ειδικό ψυγείο παγωτού με ρετρό εμφάνιση το οποίο έφτασε από την Ιταλία ειδικά για τη συντήρησή τους.

Αυθεντικές γεύσεις, με ποιοτικά υλικά και φρέσκο γάλα, αλλά και παγωτά με στέβια σε γεύσεις σοκολάτα και βανίλια.
Αν ψάχνεις παγωτό που αφήνει μία ευχάριστη επίγευση, δίχως λιπαρότητα και που παραμένουν μαλακά εντός του καταψύκτη σου για να τα απολαύσεις αργότερα, ξέρεις που να πας.

Chrysovalandou Bakery/Kalopesas (22819555) Λεωφόρος Λυκαβητού 2, Λευκωσία & Υπεραγορά Αλφαμέφα στην Έγκωμη.

regis.jpg

4) Παγωτό… ρετρό από Regis

Τα παγωτά Regis δεν χρειάζονται πλέον συστάσεις. Με 62 χρόνια εμπειρίας στο παγωτό, το όνομα και μόνο φέρνει αναμνήσεις από τις υπέροχες γεύσεις που συμπληρώνουν το παζλ της παιδικής μας ηλικίας.

Όταν βρεθείς στην οδό Λήδρας στην πρωτεύουσα, θα διαπιστώσεις ότι στο καινούριο κατάστημα οι γεύσεις της Regis, ξεπερνούν τις 40 σε παγωτό χύμα, και τα χωνάκια φτιάχνονται την ίδια ώρα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ρετρό στυλ του χώρου υπόσχονται να σε ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.
(22 877930) Λήδρας 73, Λευκωσία, Δ-Κ 10.00-24.00.

e-purga.jpg

5) Light & Healthy από Ε. Πυργά

Η δίαιτα και το παγωτό δεν πάνε μαζί σκέφτεσαι. Επέτρεψε μου να σε διορθώσω. Η Ε. Πυργά, μια από τις παλαιότερες Κυπριακές εταιρείες παγωτού στην Κύπρο, έχει φροντίσει για σένα.

Δημιούργησε μια καινούργια σειρά παγωτών με χαμηλά λιπαρά και φυσικό γλυκαντικό Stevia, ενισχύοντας ταυτόχρονα την καθημερινή σου διατροφή με 20γρ. πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.

Οι πρώτες ύλες του νέου light παγωτού είναι φυσικά… φυσικές.

Μία από τις πολλές παγωταρίες Ε. Πυργά στη Λεμεσό είναι και αυτή στην οδό Κρήτης 1Γ.
(25381555) Δ-Κ 10.00-24.00.
 
napolea-ice-cream.jpg

6) Θυμίζει κάτι από Γαλλία το Napolea Ice Cream

Φεύγοντας από την παραλία, είτε βρίσκεσαι Πρωταρά, Αγία Νάπα ή Μακένζι τρέξε στα Napolea Ice Cream για υπέροχο σπιτικό γαλλικό παγωτό.

Θα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε υπέροχες γεύσεις όπως Snickers, Ferrero Rocher, μαύρη σοκολάτα, γαλλική βανίλια, Maltesers, Cookies, Oreo, Cheesecake, γιαούρτι με φρούτα του δάσους, μαστίχα, τιραμισού, καφέ, και σορμπέ με διάφορα φρούτα όπως φράουλα, λεμόνι, μάνγκο, βατόμουρο, τριαντάφυλλο κ.ά.

Και που ‘σαι, δεν ευθύνομαι αν σου γίνει εθισμός!

Πέρα από τα μαγαζιά σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, είναι και αυτό στη Λάρνακα.
(24620053) Παραλία Mackenzie, Λάρνακα. Δ-Παρ 14.00-23.00, Σ-Κ 14.00-24.00.
 

Σχετικά Άρθρα


Θέλω εκδρομή ΤΩΡΑ: 6+1 Καλύτεροι...

Μαζέψαμε ορισμένα από τα ωραιότερα και πιο πολυσύχναστα «στέκια» στη φύση και σου τα παρουσιάζουμε, για να προγραμματίσεις...


Μαγευτικές διακοπές σε νησιά της...

Το exodos.com.cy, μέσα σε όλα τα πανέμορφα μέρη, ξεχώρισε σε αυτό το άρθρο πέντε από τα πιο δημοφιλή και μαγικά νησιά…για...


5+1 προτάσεις για ψαράκι δίπλα σ...

Μάζεψε λοιπόν την παρέα ή την οικογένεια και ετοιμάσου για απολαυστικούς ψαρόμεζέδες και εκλεκτά πιάτα θαλασσινών σε...


Πρότασεις για κάθε ώρα της μέρας...

Ήρθε και πάλι το πολυπόθητο ΣουΚού και σκέφτεσαι να το περάσεις στην όμορφη παραλιακή συμπρωτεύουσα; Και πολύ καλά...