Αρχαιολογικό Μουσείο Αρσινόης- Πόλη Χρυσοχούς

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΜΟΥΣΕΙΑ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΦΟΥ / Αρχαιολογικό Μουσείο Αρσινόης- Πόλη Χρυσοχούς

Το Τοπικό Μουσείο Μαρίου-Αρσινόης βρίσκεται στην Πόλη της Χρυσοχούς, 40 περίπου χιλιόμετρα βορείως της Πάφου. Το Μουσείο, κτισμένο σε νεοκλασικό ρυθμό, εγκαινιάστηκε στα 1998, για να στεγάσει κινητά ευρήματα που προέρχονται από την αρχαία πόλη και τις νεκροπόλεις του Μαρίου, το οποίο μετονομάστηκε σε Αρσινόη τον 3ο αιώνα π.Χ., προς τιμή της αδελφής και συζύγου του Πτολεμαίου Β΄ Φιλάδελφου. Η οικοδόμηση του Μουσείου χρηματοδοτήθηκε τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

Στην Αίθουσα Ι, η οποία ονομάστηκε Αίθουσα Νίκου Σιακόλα προς τιμή του ιδιώτη χρηματοδότη, εκτίθενται αντικείμενα σε χρονολογική διαδοχή έτσι ώστε να αντικατοπτρίζεται η ιστορική εξέλιξη της πόλης του Μαρίου-Αρσινόης και της ευρύτερης περιοχής, από τη νεολιθική περίοδο μέχρι και το μεσαίωνα.

Η Αίθουσα ΙΙ περιλαμβάνει μιαν εξαίρετη συλλογή ευρημάτων που προέρχονται από τις πλούσιες νεκροπόλεις της περιοχής. Η παρουσίαση των αντικειμένων γίνεται με γνώμονα την τοποθεσία εύρεσης.


Σημείωση: Προσβάσιμο από αναπηρικό καροτσάκι.


Διεύθυνση: Λεωφόρος Μακαρίου Γ΄ 26, Πόλης
Τηλέφωνο: 26322955
Περίοδος Λειτουργίας: Ολόχρονα

Σχετικά Άρθρα


Καθολική Εκκλησία Τιμίου Σταυρού

Η Καθολική Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, που βρίσκεται χτισμένη στην Πύλη της Πάφου μέσα στην παλιά εντός των τειχών πόλη...


Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Αγλαν...

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αγλαντζιά ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει τη μοναδική εμπειρία να σταθεί σε απόσταση...


Άγιος Νικόλαος - Ξωκλήσι

Ολόασπρη με μπλε λεπτομέρειες και τη θάλασσα από πίσω να ολοκληρώνει το ιδιαίτερα όμορφο θέαμα.


Κομιτιτζή

Ο εκδρομικός χώρος Κομιτιτζή βρίσκεται σε υψόμετρο 620m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι χωριτηκότητας 420...