Περσεφόνη Μονοπάτι της Φύσης

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΟΟΔΟΥΣ / Περσεφόνη Μονοπάτι της Φύσης
Η διαδρομή περνά μέσα από πλούσια βλάστηση από μαύρα πεύκα στα πρώτα 2 χιλιόμετρα.

Υπάρχουν υπέροχες εικόνες προς το τέλος της διαδρομής, κοντά στα Μακριά Κοντάρκα.

Το μονοπάτι πήρε το όνομά του από την αρχαία Θεά της άνοιξης, Περσεφόνη.

Έχει μήκος 3 km περίπου και για να το περπατήσεις θα χρειαστείς περίπου 1,5 - 2 ώρες. Αρχίζει σε απόσταση 150 m νότια της πλατείας Τροόδους με υψόμετρο 1.720 m και καταλήγει σ' ένα εντυπωσιακό σημείο με εξαιρετική θέα ύψους 1.660 m.

Καθόλη την απόσταση το μονοπάτι σου προσφέρει μοναδική θέα και κατά διαστήματα διέρχεται μέσα από πανέμορφες συστάδες δέντρων και πλούσια βλάστηση. Άφησε το βλέμμα σου να περιπλανηθεί στον ανοικτό ορίζοντα από τα πολλαπλά σημεία θέας και θα δεις διάφορες περιοχές και χωριά της επαρχίας Λεμεσού.

Ορισμένα από τα φυτά που θα συναντήσεις είναι τα αγριοκυδώνια, ο δρυς, το τεύκριον, η σκουτελλαρία, ο πετροκέφαλος, η μαύρη πεύκη, η ασπρομαραπελιά, δουνίτης, αγριοτριανταφυλλιά, αγριομηλιά και πολλά άλλα που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!!

Σημείο Εκκίνησης : 150 μέτρα νότια της πλατείας Τρόοδους, προς την περιοχή Αστυνομικός σταθμός. Η διαδρομή είναι γραμμική και οι πεζοπόροι πρέπει να επιστρέψουν με αυτοκίνητο που θα τους περιμένει στη διασταύρωση με το δασικό δρόμο ή να επιστρέψουν ακολουθώντας την αντίστροφη διαδρομή.

Εκτιμώμενη Διάρκεια: 1 ώρα

Βαθμός Δυσκολίας: Κατηγορία 1: Εύκολο μονοπάτι, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μορφολογίας εδάφους και ήπιες υψομετρικές διαφοροποιήσεις.

Μήκος Διαδρομής: 3 χιλιόμετρα

Σχετικά Άρθρα


Σπήλαιο των Αγίων Σαράντα

Ο χωμάτινος δρόμος οδηγεί ακριβώς μπροστά στο σπήλαιο των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων.


Άγιος Νικόλαος - Ξωκλήσι

Ολόασπρη με μπλε λεπτομέρειες και τη θάλασσα από πίσω να ολοκληρώνει το ιδιαίτερα όμορφο θέαμα.


Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού

Το Κάστρο της Λεμεσού αποτελεί μεσαιωνικό κτίσμα. Το σημερινό κάστρο κτίστηκε το 1590 περίπου, κατά τη τουρκοκρατία πάνω...


Πύλη Πάφου

Η Πύλη Πάφου αποτελεί απόδειξη του περάσματος κατακτητών που διοίκησαν για χρόνια στο νησί.