3η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού - Θρησκευτική Διαδρομή

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΜΕΣΟΥ / Θρησκευτικές Διαδρομές / 3η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού - Θρησκευτική Διαδρομή
Η 3η τοπική διαδρομή της επαρχίας Λεμεσού κάνει την πρώτη της στάση στην Παρεκκλησιά και την Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, μέσα στην οποία υπάρχουν διατηρημένες μερικές πολύ εξιέπαινες τοιχογραφίες τεχνοτροπίας Ιταλοβυζαντινής. Στο Κελλάκι είναι χτισμένη η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με το πολύ εξιοπρόσεκτο ξυλόγλυπτο εικονοστάσιο του και το οποίο αποτελεί έργο της Τουρκοκρατίας.

Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο Κλωνάρι μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει καταπληκτικές τοιχογραφίες που χρονολογούνται τον 16ο αιώνα, ένα θαυμάσιο εικονοστάσιο και οι εικόνες που το στολίζουν θεωρούνται αξιοθέατο. Στη Βίκλα υπάρχει χτισμένη η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, που είναι η μοναδική εκκλησία που σώζεται σε αυτό το ερημωμένο χωριό. Εν συνεχεία η πορεία περνάει από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της Ακαπνού, που αποτελεί  τον ενοριακό ναό του χωριού.

Αποτελεί ανεπανάληπτη εμπειρία η περιδιάβαση στην εκκλησία της Παναγίας της Ιαματικής στο χωριό Αρακαπά. Από την επιγραφή που βρίσκεται αναρτημένη εκεί μαθαίνουμε ότι καταστράφηκε για κάποιο λόγο και ξαναχτίστηκε το 1727. Στο Λουβαρά είναι η εκκλησία του Αγίου Μάμα χτισμένη από το 1455 αν και η διακόσμηση της έγινε 40 χρόνια αργότερα από το ζωγράφο Φίλιππο Γουλ.

Σημείο Εκκίνησης της Διαδρομής: Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, Παρεκκλησιά
Τέρμα Διαδρομής: Εκκλησία του Αγίου Μάμα, Λουβαράς
Συνολική Απόσταση: 6 χιλιόμετρα

Σχετικά Άρθρα


Παραλία Νησιά Λομπάρδι - Γαλάζια...

Τα Νησιά Λουμπάρδι είναι μια παραλία με άμμο, πολύ προσφιλής στους λουομένους!


Κιόνια

Κοντά στην μονή Μαχαιρά βρίσκεται ο εκδρομικός χώρος Κιόνια.


Παραλία Γιαννάδες

Η παραλία Γιαννάδες ή Γιαναθές αποτελεί μια αμμώδη παραλία και βρίσκεται στη Βορόκλινη της επαρχίας Λάρνακας και...


Μουσείο Χαρουπιού και Παστελοποι...

Η Ανώγυρα είναι το μοναδικό χωριό στο οποίο συνεχίζεται η παράδοση της παρασκευής παστελιού.