3η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού - Θρησκευτική Διαδρομή

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΜΕΣΟΥ / Θρησκευτικές Διαδρομές / 3η Τοπική Διαδρομή Λεμεσού - Θρησκευτική Διαδρομή
Η 3η τοπική διαδρομή της επαρχίας Λεμεσού κάνει την πρώτη της στάση στην Παρεκκλησιά και την Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, μέσα στην οποία υπάρχουν διατηρημένες μερικές πολύ εξιέπαινες τοιχογραφίες τεχνοτροπίας Ιταλοβυζαντινής. Στο Κελλάκι είναι χτισμένη η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με το πολύ εξιοπρόσεκτο ξυλόγλυπτο εικονοστάσιο του και το οποίο αποτελεί έργο της Τουρκοκρατίας.

Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο Κλωνάρι μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει καταπληκτικές τοιχογραφίες που χρονολογούνται τον 16ο αιώνα, ένα θαυμάσιο εικονοστάσιο και οι εικόνες που το στολίζουν θεωρούνται αξιοθέατο. Στη Βίκλα υπάρχει χτισμένη η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, που είναι η μοναδική εκκλησία που σώζεται σε αυτό το ερημωμένο χωριό. Εν συνεχεία η πορεία περνάει από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της Ακαπνού, που αποτελεί  τον ενοριακό ναό του χωριού.

Αποτελεί ανεπανάληπτη εμπειρία η περιδιάβαση στην εκκλησία της Παναγίας της Ιαματικής στο χωριό Αρακαπά. Από την επιγραφή που βρίσκεται αναρτημένη εκεί μαθαίνουμε ότι καταστράφηκε για κάποιο λόγο και ξαναχτίστηκε το 1727. Στο Λουβαρά είναι η εκκλησία του Αγίου Μάμα χτισμένη από το 1455 αν και η διακόσμηση της έγινε 40 χρόνια αργότερα από το ζωγράφο Φίλιππο Γουλ.

Σημείο Εκκίνησης της Διαδρομής: Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, Παρεκκλησιά
Τέρμα Διαδρομής: Εκκλησία του Αγίου Μάμα, Λουβαράς
Συνολική Απόσταση: 6 χιλιόμετρα

Σχετικά Άρθρα


Λιμάνι Αμαθούντας

Αρχικά ήταν μικρή πολίχνη χτισμένη σε οχυρό λόφο δίπλα στη θάλασσα και περίπου τον 8ο αιώνα π.Χ. κτίστηκε το λιμάνι.


Μνημεία Άλλων Θρησκειών στην πόλ...

Αρχίζοντας από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, η οποία είναι γεμάτη με υπέροχες τοιχογραφίες, κατευθυνόμαστε...


Παραλία Γλυκύ Νερό

Η παραλία Γλυκύ Νερό αποτελεί ιδανικό σημείο για μπάνιο από τους επισκέπτες.


Μονοπάτι Σταυροβούνι – Αγγλισίδε...

Ξεκινά λίγο πιο κάτω από το μοναστήρι του Σταυροβουνιού και καταλήγει 2km έξω από το χωριό Αγγλισίδες κοντά στο σφαγείο.