Σημεία Βυζαντινής Τέχνης -2

Η διαδρομή ξεκινάει από την επαρχία της Λευκωσίας με νότια κατεύθυνση με πρώτη στάση το Πέρα Χωριό για την Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στην οποία μέσα μπορεί να δει κανεις τοιχογραφίες του 12ου αιώνα. Στη συνέχεια στα Κελλιά η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου περιέχει υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου και του 13ου αιώνα. Ακόμα μια στάση στη Λάρνακα για τον Άγιο Λάζαρο που είναι κτίσμα του 900 μ.Χ και βέβαια σε όλα τα πιο κάτω προτεινόμενα μνημεία που αποτελούν Βυζαντινή τέχνη σε διάφορες περιόδους.

Η διαδρομή αυτή χωρίστηκε σε δύο μέρη την Δυτική διαδρομή και την Ανατολική διαδρομή για να μην είναι μία ενιαία και πολύ μεγάλη και να μπορεί να έχει κάποιος χρόνο να εξερευνήσει όλα τα μνημεία και έτσι να καλυφθεί όλη η Κύπρος.

Κάποια από τα πιο κάτω μνημεία είναι τα ίδια και στις δύο διαδρομές.

Μπορείτε να δείτε τα εξής Μνημεία: Εκκλησία Αγίου Αντωνίου στα Κελλιά, Εκκλησία Αγίου Μάμαντος και Εκκλησία Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα, Εκκλησία Παναγίας και Εκκλησία Αγίας Μαρίνας στο Παραλίμνι, Μονή Αγίας Νάπας στην Αγία Νάπα, Εκκλησία Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, Εκκλησία Αγγελόκτιστη στο Κίτι, Εκκλησία Παναγίας στο Κιβισίλι, Μονή Τιμίου Σταυρού στο Σταυροβούνι και Βασιλικό Παρεκκλήσι στα Πυργά.

Σημείο Εκκίνησης της Διαδρομής: Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων, Πέρα Χωρίο
Τέρμα Διαδρομής: Εκκλησίες Αγίων Γεωργίου και Δημητριανού, Δάλι
Συνολική Απόσταση: 214 χιλιόμετρα

Σχετικά Άρθρα


Μονοπάτι Κουρδάλι – Λημέρια

Ένα μονοπάτι με πολύ όμορφη θέα προς τον Κόλπο της Μόρφου που συνδέεται με το δίκτυο μονοπατιών της περιοχής.


Εκδρομικός Χώρος Αθαλάσσας

Ο εκδρομικός χώρος είναι ιδανικός για μια όμορφη απόδραση από τη ρουτίνα της πόλης δίχως να χρειαστεί να πας μακριά.


Εκκλησία Παναγίας της Αμασγού

Το ανακαινισμένο πρόσφατα Μοναστήρι της Παναγίας της Αμασγούς είναι κτισμένο πάνω σε ένα μικρό λόφο, κοντά στις όχθες του...


Καθολική Εκκλησία Τιμίου Σταυρού

Η Καθολική Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, που βρίσκεται χτισμένη στην Πύλη της Πάφου μέσα στην παλιά εντός των τειχών πόλη...