Νάξος

Ένα μεγάλο νησί που βρίσκεται στο κέντρο των θαλάσσιων δρόμων του Αιγαίου, με επιβλητικούς ορεινούς όγκους και εύφορες κοιλάδες, που κατοικείται από κεφάτους ανθρώπους με παράδοση στη μουσική και το χορό, γεμάτη ομορφιές που μαγεύουν τους επισκέπτες.

Τα αρχοντικά σπίτια, τα λαϊκά σπίτια και τους πύργους.  Με τη μακρόχρονη ιστορία της, τα σημαντικά μνημεία, αλλά και την έντονη τουριστική ζωή, κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα άλλα κυκλαδονήσια.

Όσες μέρες κι αν καθίσετε στη Νάξο, θα έχει πάντα κρυμμένες γωνιές για να ανακαλύψετε, παραλίες που δεν έχετε ακόμη δει, πύργους και κάστρα που δεν προλάβατε να επισκεφθείτε, αρχαίους ναούς που δεν μάθατε τα μυστικά τους.

Η ανθρώπινη παρουσία στην Νάξο καταγράφεται σταθερά εδώ και χιλιάδες χρόνια, χαρίζοντας στο νησί ένα πλούσιο πολιτιστικό ψηφιδωτό από διάφορες εποχές και με ποικίλες επιρροές.

Χάρη στη γεωγραφική της θέση, η Νάξος υπήρξε κέντρο επικοινωνίας και συνδιαλλαγής ανάμεσα στους κατοίκους των γειτονικών νησιών, αλλά και μεταξύ διαφορετικών φυλών και εθνοτήτων.

Η Νάξος άνθησε κατά τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, ανάμεσα στο 3000-2000 π.Χ., χάρη στο εμπόριο και την ναυτιλία, αλλά και χάρη στον ορυκτό της πλούτο, μάρμαρο και σμύριδα.


Στη Χώρα (πρωτεύουσα του νησιού) βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο και η Μουσειακή λαογραφική συλλογή του Βασίλη και της Κάθριν Κουτελιέρη της Νάξου. Στην αγορά της Χώρας θα βρείτε όλα τα τοπικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης, ρούχα, κοσμήματα, ενώ στα δεκάδες εστιατόρια και μεζεδοπωλεία, θα γευθείτε την πεντανόστιμη, μοναδική ελληνική και τοπική κουζίνα.

Στην Νάξο υπάρχουν πάμπολλες παραλίες με φανταστικό σκηνικό τοπίο και καταγάλανα νερά. Κάποιες από αυτές είναι, η πολυσύχναστη παραλία Άγιος Γεώργιος, Αγία Άννα, η παραλία Πλάκα, η Μικρή Βίγλα, το Καστράκι με την λευκή άμμο και άλλες παραλίες για να απολαύσεις.


Συγκρίνετε τιμές για ξενοδοχεία στη Νάξο:


Expedia.com        ExodosTravel     Venere.com

Hotels.com           Agoda.com       Hotelsclick.com

Σχετικά Άρθρα


Τοσκάνη: Μοναδικό γεωφυσικό ανάγ...

Από πού ν' αρχίσεις να γράφεις για την Τοσκάνη; Και μόνο η σκέψη ότι θα βρεθείς εκεί σ' έχει απογειώσει. Αλλά θέλει μέρες....


Ντουμπάι: Το στολίδι της Μέσης Α...

Ένας νέος τουριστικός προορισμός που τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους.


Αμοργός

Η Αμοργός είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων και το 7ο σε μέγεθος του συμπλέγματος. Αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας με...


Λας Βεγκας: Η πόλη του τζόγου

Πέντε γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνονται κάθε ημέρα στο Λας Βέγκας, όσο δηλαδή χρειάζεται ολόκληρη η Ελλάδα για...